Rådgiver og oplægsholder

Jeg er optaget af at bringe kultur- og erhvervsliv tættere sammen, krydsbefrugte og inspirere på tværs. Kunsten og musikken har en dybtgående effekt på trivsel, samarbejde og produktivitet, og jeg arbejder for at integrere kreative metoder i ledelse og organisationsudvikling.

Med udgangspunkt i dirigentens rolle holder jeg oplæg og workshops for både private og offentlige aktører, hvor jeg perspektiverer lederskab, kommunikation og samarbejde. Jeg drager paralleller mellem det musikalske sammenspil og dynamikken i teams og organisationer, hvor evnen til at lytte, delegere og skabe tillid i øvelokalet er afgørende.

Musik er ikke blot underholdning – den er et kraftfuldt redskab til at skabe meningsfulde fællesskaber, fremme skaberkraft og understøtte trivsel. Særligt har jeg fokus på, hvordan kultur kan spille en aktiv rolle i socialt udsatte områder, og hvordan kunsten kan bidrage til meningsfyldte fællesskaber og dermed understøtte mental sundhed.

Derudover rådgiver jeg om udvikling af events, oplevelser og strategiske partnerskaber, herunder fundraising og publikumsudvikling. Siden 2011 har jeg været tilknyttet Danmarks Tekniske Universitet som kunstnerisk konsulent, hvor jeg har arbejdet med at integrere kunst og oplevelser i nye formater.

Jeg har blandt andet medvirket som debattør, paneldeltager og moderator ved disse konferencer og events:

  • Folkemødet (2022, 2023, 2024)

  • Levende Musik I Skolen (2023)

  • Kulturkraft (2023)

  • Forskningens Døgn (2024)

Blandt de virksomheder, kommuner og organisationer, som jeg har holdt oplæg og facliteret workshops for, finder man:

  • Tryg

  • Deloitte

  • Brøndby IF

  • Stadil Advice

  • VL Døgnet

  • Djøf Repræsentantskabsmøde

  • Bornholm Regionskommune

  • Region Sjælland

  • Københavns Kommune

  • Viborg Kommune

De dramatiske fagter er unødvendige

Er det nødvendigt som leder at benytte sig af store dramatiske fagter, når man vil kommunikere sit budskab?

Nej – selv den mindste grimasse vil typisk blive afkodet af medarbejderne, og det kan have afgørende indvirkning på den retning, de bevæger sig i.

Dette demonstrerer jeg her,, hvor jeg dirigerede en strygerkvartet – udelukkende med brug af min ansigtsmuskulatur.

Fra VL Døgnet 2023.

Ingen er vigtigere end helheden

Uanset om man er en virksomhed eller et kammerorkester, så er det afgørende, at man som leder går efter at skabe en kultur, hvor fokus netop er på helheden.

På både evnen og lysten til at spille sammen – og til at give plads til og understøtte sine medspillere.

Ellers ender man nemt i en situation, hvor en medarbejder føler sig vigtigere end helheden.

Fra VL Døgnet 2023.

  • “Som inspiration for vores ledergruppe havde vi inviteret Andreas Vetö til at fortælle om ledelse set gennem dirigentens briller. Foruden at få et helt unikt indblik i musiker og orkesterverdenen, var det utroligt inspirerende at høre om de ligheder man står med som leder – hvad enten det er i politiet eller i et orkester. Det var undervejs utrolig mange gode pointer og analogier relateret til vores verden, og snakken i ledergruppen efterfølgende har ofte haft en snert af ‘orkesteranalogi’ over sig, når vi har skulle forklare nogle ting – det gjorde det måske endda lidt nemmere! Utroligt inspirerende og klart anbefalelsesværdigt.”

    Dannie Rise
    Centerchef og politiinspektør
    Center for Special Efterforskning

  • “På VL Døgnet 2023 havde vi et indlæg med Andreas Vetö som dirigent og strygekvartetten fra Danmarks Underholdningsorkester. Det ramte vores medlemmer i stor stil – det blev meget tydeligt, hvad god ledelse tilfører den enkelte og et team. Vi har fået mange positive tilbagemeldinger på ligheden mellem det at lede et orkester og ledelsesopgaven i en virksomhed. At ledelse blev eksemplificeret med musikken skabte en stærk refleksion. Den æstetiske oplevelse gjorde samtidig, at der blev åbnet op for præcis, hvor musikkens styrke ligger.”

    Ida Bratting Kongsted
    Adm. direktør, VL